close
تبلیغات در اینترنت
دوپای کوچک (دو پیک ) + عکس

 به  وبلاگ روستای دهنه اجاق خوش آمدید
  • عکس ماهواره اي از روستا دهنه اجاق - نرم افزار گوگل ارث

    عکس ماهواره اي روستای دهنه اجاق - نرم افزار گوگل ارث

  • روستاي دهنه اجاق

    روستاي زيباي دهنه اجاق

  • قسمت شمالي و قديمي روستا همراه با مسجد ساري اجاق

    قسمت شمالي و قديمي روستا همراه با مسجد ساري اجاق

آخرين ارسال هاي انجمن


عنوان پاسخ بازديد توسط
0 204 ali_69
5 202 ali_69
1 163 taha2250
0 189 r-navaei

دوپای کوچک (دو پیک ) + عکس


جانوران ساریگل در دهنه اجاق - 2

نام فارسی: دوپای کوچک

نام محلی: دوپَیَک

 

نام انگلیسی: Small Five-toed Jerboa

نام علمی: Allactaga elater


 

نام فارسی: دوپای کوچک
نام محلی: دوپَیَک
نام انگلیسی: Small Five-toed Jerboa
نام علمی: Allactaga elater

 

کوچولوهای جهنده!

دوپاها که در اصطلاح محلی در دهنه اجاق به آنها دوپَیَک میگویند  بدن کوچک و جمع و جوری دارند. گردن مشخصی ندارند و مهره های گردنشان به هم چسبیده است. دست های بسیار کوچک و پاها و دم بسیار بلند، از ویژگی های منحصر به فرد دوپاهاست. این پا و دم بلند، باعث می شود راه رفتن دوپاها مانند کانگورو به صورت جهش های بلند باشد. به دلیل راه رفتن کانگورویی، در جاهایی زندگی می کنند که خاک سفت و گیاهان پراکنده داشته باشد. زیرا در این مکان ها در خاک فرو نمی روند.

 



 

 

دندان های تیز و بلند

دوپاها یک جفت دندان بلند در ارواره ی بالایی و یک جفت دیگر در ارواره ی پایینی دارند که مرتب رشد می کند. ان ها برای ساییدن این دندان ها، مجبورند همیشه در حال جویدن باشند. اگر یکی از این دندان ها به دلیلی شکسته شود، دندان طرف مقابل به سبب ساییده نشدن، مرتب رشد می کند. در نتیجه، حیوان دیگر قادر به بستن دهان و تغذیه نیست و از گرسنگی تلف می شود.

عادات 

 شبگرد است . معمولاً به صورت انفرادی زندگی می کند . در زمین های سفت لانه می سازد . لانه معمولاً دو سوراخ دارد ، خاک های کنده شده را طوری پخش می کند که به سختی میتوان لانه را تشخیص داد بر خلاف سایر گونه های جنس Allactaga درب لانه را مسدود نمیکند . این دو پاها علاوه برلانه اصلی موقتی دیگری نیز دارند .در فصل زمستان در مناطق سرد سیر گاهی متجاوز از دو ماه به خواب زمستانی فرو می رود. در حالت عادی آهسته راه می رود ولی زمانی که احساس خطر کند با جست هائی متجاوز از یک متر به صورت زیگزاگ با سرعتی که گاهی به 45 کیلومتر در ساعت می رسد فرار می کند .  

 

غذا 

 گیاه خوار است . از دانه ، ریشه وقسمت های سبز گیاه تغذیه می کند .

 

تولید مثل

 

 در شرایط مناسب سه بار در سال و هر بار بین یکتا هشت بچه می زاید .


چند لانه!

دوپاها لانه های زیرزمینی دارند که در عمق 50 سانتی متری خاک حفر می شود. این حیوان 3 نوع لانه دارد. یکی از لانه ها برای خواب زمستانی یا تابستانی، یکی برای زاد و ولد و یکی به صورت موقت برای فرار از دشمن ساخته می شود.

 

 

پراکنش
در افغانستان، پاکستان، شرق ترکیه، شمال قفقاز و اسیای میانه پراکنده است. در ایران در خراسان شمالی و در اکثر دشت های کشور  زندگی می کند.

پراکندگی
( فرهنگنامه حیات وحش ایران )


نويسنده مطلب : محمد علی پوشیده | تاريخ مطلب : شنبه 12 بهمن 1392 - 1:41 | تعداد بازديد : 31 | نظرات ()

مطالب مرتبط

نظرات



نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی


ilovely.rozblog.com